Werkwijze

Wigglepixel Werkwijze

Werkwijze

Wigglepixel is specialist in creatieve efficiënte maatwerk Interactieve Plattegronden en Kerstkaarten voor Websites en Touchscreens. Omdat het uiteindelijke resultaat een kwalitatief hoogstaand maatwerk product betreft is er erg veel mogelijk. Iedere opdracht is anders en de werkwijze wordt dan ook volledig toegespitst op jouw specifieke project.

Om je doelen te bereiken hanteert Wigglepixel één van onderstaande benaderingen:

 • Eerst een concept, daarna de realisatie
 • Bij voldoende duidelijkheid gelijk de realisatie

Grofweg volgen we onderstaande fases, waarbij Wigglepixel natuurlijk bij iedere fase de gestelde doelen voor ogen houdt, met je afstemt en daarbij duidelijk communiceert.

Fases

 1. 1

  Eerste Contact

  Als je belt heb je vast al een aantal vragen waarop je graag antwoorden wilt. Soms kan ik tijdens het eerste contact al wel een inschatting maken of je bij Wigglepixel aan het goede adres bent voor de realisatie van je wens of idee. Maar om een zo goed mogelijke inschatting te kunnen maken van benodigde benadering, tijd en prijzen is meestal meer informatie nodig. Daarom plant Wigglepixel voor ieder nieuw project altijd eerst een intakegesprek in.

 2. 2

  Intakegesprek

  Tijdens het intakegesprek gaan we samen het project stap voor stap doorlopen, kijken we welke vragen er spelen en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo toetsen we direct of we op dezelfde golflengte zitten en we tot een project kunnen komen. Hierbij denk ik natuurlijk gelijk met je mee met de uitgebreide ervaring die ik heb en denk ik ook gelijk in mogelijkheden en kansen die er voor je kunnen zijn. Het doel is dan het opstellen van een speciaal op jouw project toegespitste aanbieding. Een goede voorbereiding is het halve werk en scheelt al snel onnodige kosten en misverstanden achteraf.

  Het gesprek kan plaatsvinden per videoverbinding, die Wigglepixel voor je verzorgt, of we spreken bij jou in het bedrijf af op locatie als dat op een realistisch behapbare afstand is vanaf Utrecht. Aan het gesprek zijn wel kosten verbonden, te weten 300 euro excl. btw voor een gesprek tot twee uur. Twee uur is vaak geen overbodige luxe. Maar als terplekke blijkt dat alles al binnen een uur volledig helder en concreet is om een aanbieding mee op te kunnen stellen doet Wigglepixel niet moeilijk en wordt de prijs gehalveerd. Bovendien, als er op het intakegesprek een aanbieding volgt waarvan je vervolgens een opdracht maakt zullen deze gesprekskosten op de eindfactuur van de opdrachtrealisatie in mindering worden gebracht. Zo kost deze gesprekstijd je bij doorgang van de opdracht door Wigglepixel je per saldo dan dus niets (uitgezonderd eventuele reis- en/of parkeerkosten).

  Als het gesprek op locatie plaatsvindt, worden boven de hierboven genoemde kosten slechts de gemaakte reis- en eventuele parkeerkosten doorberekend.

 3. 3

  Concept

  Als we heel concreet en duidelijk voor ogen hebben wat je wilt slaan we deze fase over en gaan we gelijk naar de stap 4. Is dat nog niet het geval dan kan het zijn dat we eerst een conceptfase ingaan. Je ontvangt dan eerst een aanbieding voor het uitwerken van een concept.

  Bij akkoord hierop ga ik voor je aan de slag een concept uit te werken zodat er genoeg informatie is om in de volgende fase het project concreet te kunnen inschatten en bouwen. Voorwaarde van deze uitwerking is natuurlijk wel dat Wigglepixel met dat concept ook de realisatie zelf gaat verzorgen. Afhankelijk van wensen, omvang en mogelijkheden bekijken we vooraf hoe we deze fase vorm gaan geven. Dit kan bijvoorbeeld zijn het eerst maken van een snelle schets, om deze bij goedkeuring vervolgens verder uit te werken tot een functioneel design indien we dat afspreken.

  Het resultaat zal in ieder geval zijn dat er voldoende informatie is zodat Wigglepixel daarmee de volgende fase de realisatie voor je kan verzorgen.

 4. 4

  Realisatie

  Hoe we de realisatiefase invullen bespreken we vooraf. Deze fase kan, afhankelijk van de opdracht, ook verder worden onderverdeeld in grafisch ontwerp en ontwikkeling. De doorlooptijd is afhankelijk van jouw wensen. Als duidelijk is hoe het product eruit moet gaan zien en het concept dus helder is gaat Wigglepixel voor je aan de slag een aanbieding op te stellen voor de realisatiefase.
  Bij akkoord gaat Wigglepixel op basis van alle informatie die we hebben verzameld voor je aan de slag het product te ontwikkelen.

 5. 5

  Testen

  Afhankelijk van de omvang en verwachtingen/wensen van je project kan er een fysieke of anderszins gerichte testfase plaatsvinden. Tijdens deze fase kan dan het product voordat het definitief wordt opgeleverd eerst worden getest op locatie. Bijvoorbeeld voor het doen van gebruikerstesten.

  Of een dergelijke (uitgebreide) testfase nodig is is afhankelijk van de omvang en eisen van het project. En dit wordt altijd eerst met je besproken. Maar ook als er geen fysieke testfase is zal er altijd een moment zijn waar waarop je het product al dan niet online kunt bekijken voordat deze definitief wordt opgeleverd. Er kan dan eventueel nog worden bijgestuurd.

 6. 6

  Oplevering en Onderhoud

  Na eventuele laatste correcties volgt de overdracht. We maken afspraken over het beheer. Tijdens een korte cursus leer je de basisbediening van het product en het Content Management Systeem waarmee je de content kunt invoeren, afhankelijk van wat is afgesproken.

  Het product is afhankelijk van andere technieken en producten die sterk aan verandering onderhevig zijn; computers en software zoals internetbrowsers die regelmatig technisch wijzigen vanwege updates en nieuwe technieken. Daarom is onderhoud van het product essentieel. Ook hier maken we afspraken over.

Stap voor Stap

Wigglepixel levert maatwerk en geen project is hetzelfde. Daarom besluiten we per project en per stap hoe we die gaan vormgeven en wordt iedere volgende stap pas gezet als jij ermee akkoord gaat.

Hosting en Hardware

Wigglepixel is specialist op gebied van maatwerk geprogrammeerde software en bijbehorend design/illustraties/animaties toegespitst op Interactieve Plattegronden en Interactieve Kerstkaarten voor bedrijven. Om te kunnen blijven garanderen dat Wigglepixel voorop loopt qua kennis, kunde en tools en om ook echt deze specialist te blijven is er dan ook bewust voor gekozen zelf geen hosting en hardware te leveren. Natuurlijk kan Wigglepixel hierbij wel advies geven, meedenken en samenwerken.

Design, Illustraties en Animaties

Wigglepixel levert een compleet maatwerk product. In de regel zal Wigglepixel hiervoor zelf de designs, eventuele illustraties en animaties ontwerpen. Dat ziet Wigglepixel ook als verreweg de meest efficiënte workflow, omdat alles gelijk op de juiste manier wordt ontworpen en gereed gemaakt. Zo voorkomen we onnodige conversieslagen en meetings, maar ook eventuele misverstanden achteraf en komen we tot de beste prestaties van het product. Natuurlijk zal hierbij altijd rekening worden gehouden met je wensen, zoals je eigen huisstijl als je dat wilt.

Heldere Communicatie

Wigglepixel hecht er waarde aan duidelijk, maar ook efficiënt, te blijven communiceren. Daarmee voorkomen we onnodige misverstanden en zorgen we dat jij straks een product hebt dat met veel tevredenheid en plezier wordt gebruikt en je terugkijkt op een prettig verlopen proces zonder onaangename verrassingen achteraf.

Je Project Doorspreken?

Neem gelijk contact op om een intakegesprek in te plannen en wie weet proosten we dan straks op het succes van jouw nieuwe project! Klik hier voor contactgegevens.

Je bent de ideale klant voor Wigglepixel als...

 • Je graag werkt met enthousiaste professionals die hun vak goed beheersen en het beste werk afleveren
 • Je blij wordt van mensen die met passie voor je aan de slag gaan en daarbij graag actief met je meedenken om jou te ontzorgen. Je kunt nu eenmaal niet overal verstand van hebben, dus je doet graag zaken met een specialist
 • Je graag advies krijgt over mogelijkheden voor meerwaarde, maar je het ook graag eerlijk hoort als iets niet nodig is of efficiënter kan
 • Je graag eerlijk zaken doet op basis van vertrouwen en duidelijke communicatie en voor jou geldt 'afspraak is afspraak'
 • Je het wel hebt gehad met niet werkende techniek en 'gezeur achteraf'
 • Je merkt dat je vaak kiest voor kwaliteitsproducten en je begrijpt dat dat al snel goedkoper en plezieriger is voor jou en (het behoud van) je klanten, dan een kortdurend plezier van een prijsvechter, waarbij de vervelende bijwerkingen nog lang doorwerken en je veel tijd en energie kosten
 • Je graag samenwerkt met professionals die altijd blijven leren en groeien, moderne technieken gebruiken en iedere opdracht nog beter en mooier willen afleveren dan de vorige
 • Je het niet alleen belangrijk vindt dat de techniek goed werkt, maar ook kan genieten van een fijne, intuïtieve en prettige gebruikerservaring en vormgeving en daarvan de meerwaarde inziet

Als je merkt dat je meer dan 50% van de bovenstaande punten met 'ja' hebt beantwoord is de kans groot dat mijn werkwijze bij je past en je zal bevallen en raad ik je zeker aan contact met me op te nemen!

Als je hiernaast ook nog gek bent op watersporten, je muziek maakt of houdt van goede muziek, zelf ben ik bijv. gek op artiesten als Nightwish, Beady Belle, Nitin Sawhney, Stromae, Eminem, La Pegatina en alles drum'n'bass/jungle, zit het met de klik al helemaal goed!

Gewerkt voor en samen met