Interactieve Plattegrond De Vakantiebeurs
Ontwerp en ontwikkeling meertalige interactieve beursplattegrond met CMS, routeplanner en zoekfunctie.
Presentatievideo met voice over (vergeet het geluid niet aan te zetten!)
Als je geen audio kunt horen, schakel dan de Nederlandse ondertitels in binnen de player.
Hieronder een aantal pluspunten van de interactieve plattegrond. Maar ik raad je aan zeker eerst ook even de presentatievideo hierboven te bekijken. Daarin worden een aantal mogelijkheden stap voor stap getoond en toegelicht. Aan het einde van de video heb je dan een goede impressie van enkele mogelijkheden voor interactieve parkplattegronden door Wigglepixel.
Op een interactieve plattegrond verwacht je tegenwoordig een aantal standaard zaken, zoals zoomen met twee vingers, slepen en klikken op dieren en markers voor meer informatie. Maar bij deze plattegrond van Wigglepixel begint het daar pas mee.
Wigglepixel doet dit alles, in tegenstelling tot andere bedrijven/producten, niet alleen met vloeiende animaties, maar biedt nog veel meer mogelijkheden om de gebruikerservaring te vergroten en de plattegrond niet alleen eenvoudig en begrijpelijk te maken, maar tegelijkertijd ook multifunctioneel, krachtig, prettig en snel.
Met slechts twee klikken krijgt een gebruiker op de plattegrond razendsnel de snelste route naar het gekozen dier te zien waarbij de gebruiker met een vloeiende animatie wordt meegenomen van een startpositie naar het dier dat je wilt gaan bezoeken.
Autosafari, wandelsafari en bootsafari hebben ieder hun eigen routeplanner aan boord. Ieder met hun eigen voertuig en animaties. Bij de autosafari rijdt er een auto tussen de dieren door, bij de wandelsafari is dit een vlotte wandelaar en bij de bootsafari routeplanner vaart er een safariboot uit richting het gekozen doel.
De routeplanner houdt rekening met rijrichtingen. En als je het als klant wilt kan de plattegrond bij het berekenen van de snelste route zelfs rekening houden met actuele druktes of opstoppingen op de paden.
In de content panels van ieder dier kun je ook met letterlijk één klik op de knop de snelste route op de plattegrond laten zien vanaf je huidige locatie in het park naar het geselecteerde dier.
De plattegrond is niet van papier, maar digitaal. Dus ook zoeken is mogelijk. Zo vindt een parkbezoeker snel en eenvoudig een dier, voorziening of wat je maar wilt vinden op de plattegrond.
Bij een klik op een zoekresultaat zoomt de plattegrond gelijk in naar die voorziening of dat dier op de plattegrond en wordt daarvan de informatieve content weergegeven. Supersnel en gebruikersvriendelijk dus.
Bezoekers kunnen ook uitgebreider zoeken om dieren in het park snel te vinden en te lokaliseren. Bijvoorbeeld op hun wetenschappelijke diernaam of andere wetenschappelijke classificaties waartoe dieren behoren.
De plattegrond is volledig responsive opgezet, wat inhoudt dat deze zich aanpast aan het scherm en apparaat waarop deze draait. De plattegrond maakt optimaal gebruik van de beschikbare schermruimte en draait hierdoor niet alleen goed op levensgrote touchscreens in het park of desktop computers bij gebruikers thuis, maar ook op tablets en smartphones van parkbezoekers.
Hiernaast kan een gebruiker met een eenvoudige klik ook nog het contentpanel waarin informatie rechts in beeld wordt getoond, bijvoorbeeld voor het tonen van informatie over een dier, beeldvullend maken. Door het volledige scherm te gebruiken wordt de inhoud dan altijd op de best mogelijke manier gepresenteerd.
Als klant heb je toegang tot een gebruikersvriendelijk Content Management Systeem voor het invoeren van de content.
In het contentpanel dat de gebruiker ziet bij een klik op een dier of marker kun je als klant uiteenlopende vormen van content gemakkelijk toevoegen. Zoals...
Wigglepixel maakt plattegronden volledig op maat, dus hier kan van alles aan worden toegevoegd en bijgebouwd naar wens.
Een unieke live preview laat je daarbij binnen het CMS tijdens invoer al direct zien hoe exact een gebruiker de content op de plattegrond zal gaan zien nog voordat je deze als klant publiceert.
In tegenstelling tot andere systemen, zoals Google Maps, kunnen plattegronden van Wigglepixel praktisch oneindig inzoomen met behoud van kwaliteit en altijd haarscherpe graphics.
Zoom-animaties animeren op Wigglepixel plattegronden staploos en dus volledig vloeiend, in tegenstelling tot verreweg de meeste andere bestaande systemen, waarbij je, als er al kan worden geanimeerd, tijdens of na een zoom te maken krijgt met onscherpe tot vaak zelfs blokkerige afbeeldingen en stotterende, trage overgangen.
Wigglepixel is constant aan het verbeteren en optimaliseren op het gebied van de nieuwste technieken voor de beste prestaties. En vindt het belangrijk dat de plattegrond er grafisch en wat betreft de animaties altijd goed uit ziet.
Een goede gebruikerservaring maakt een plattegrond niet alleen fijn om te gebruiken, maar is ook belangrijk voor een goed gevoel bij de gebruiker dat in alles doorwerkt en zelfs het verschil kan maken of een gebruiker de plattegrond daadwerkelijk gebruikt. Wat vooral belangrijk is bij minder technisch onderlegde bezoekers.
Iets dat helaas nogal eens wordt onderschat door bedrijven.
Deze plattegrond heeft niet alleen een volledig animerende interface en stromend water in de kaart. Ook alle 66 verschillende diersoorten zijn door Wigglepixel geïllustreerd en geanimeerd en bewegen allemaal volledig onafhankelijk van elkaar op hun eigen authentieke manier.
Hierdoor komt de plattegrond tot leven voor de kijker en krijgen bezoekers bij het zien van de plattegrond al gelijk een indruk van de gedragingen van deze dieren. Ze krijgen karakter!
Dit zijn geen voorgebouwde animatievideo's, maar daadwerkelijk in real time bewegende dieren die aangestuurd worden door computercode. Dit betekent dat Wigglepixel deze animaties programmatechnisch kan laten beïnvloeden door allerlei factoren, zoals externe data of bediening door de gebruiker.
Hieronder een korte video met twee gebieden op de plattegrond om je een indruk te geven van een aantal dieranimaties.
Een aantal van de 66 verschillende geanimeerde dieren op de interactieve plattegrond (Bekijk de video bovenaan op deze pagina voor de volledige presentatie)
Voor parkbezoekers is het fijn om niet een plattegrond op papier te krijgen die vol staat met informatie, bonte kleurtjes en teksten, waardoor ze door de bomen het bos niet meer zien. Het is prettig om zelf te kunnen bepalen wat je wel en niet wilt zien op de plattegrond.
Naast het werken met een zoekfunctie, content die alleen tevoorschijn komt wanneer nodig en markers die automatisch worden gegroepeerd als ze elkaar overlappen, zodat het nooit een rommeltje wordt, kunnen ook andere opties, zoals de legenda, worden getoond of verborgen naar wens van de gebruiker. En markergroepen onafhankelijk van elkaar aan- en uitgeschakeld worden.
Op deze plattegrond kan de parkbezoeker zelf een weergavetaal kiezen. Bij het omschakelen naar een andere taal wordt niet alleen de taal van de plattegrondinterface gewijzigd, maar wordt ook de bijbehorende, vertaalde, content getoond wanneer bijvoorbeeld wordt gezocht, of op een marker of dier wordt geklikt.
Wigglepixel maakt plattegronden volledig op maat naar jouw wensen. Die we natuurlijk eerst doorspreken in een intakegesprek, waarin echt met je wordt meegedacht in mogelijkheden.
En met maatwerk bedoel ik ook... maatwerk! Wigglepixel is niet gebonden aan bepaalde software of technieken en we spreken hier dus niet over het aanpassen van een logo alleen, of zelfs de hele layout, maar letterlijk alles kan volledig naar wens worden gebouwd.
Waarbij Wigglepixel natuurlijk ook weer niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, maar kan putten uit jarenlange ervaring, kennis en opgebouwde technieken en in huis ontwikkelde tools op dit specialistische vlak.
Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem ook eens een kijkje op de expertisepagina Interactieve Plattegronden.
Heb je meer vragen of wil je graag je nieuwe project doorspreken? Neem even contact met me op om een intakegesprek in te plannen. En wie weet proosten we dan straks op het succes van jouw nieuwe project!