Interactieve Plattegrond De Vakantiebeurs

Presentatievideo met voice over (vergeet het geluid niet aan te zetten!)

  • omschrijving
  • Interactieve Beursplattegrond Vakantiebeurs (proof of concept)
  • functie
  • Volledig: concept, grafisch ontwerp, motion design, development, inrichten CMS
  • bijzonderheden
  • Volledig responsive, werkt goed op touchscreens (desks) / desktops / tablets / smartphones met zowel muis als touch. Gebruikersvriendelijk Content Management Systeem met live preview. Meertalig. Twee-vingers zoom op touchscreens. Twee-kliks route planner met animatie en rekening houdend met drukte. Zoekfunctie. Lagen-systeem. Marker-clustering. Interface-, plattegrond- en zoom-animaties. Volledig configureerbare contentblokken met bijvoorbeeld teksten, foto's, video's, links, animaties, andere interactives, social media etc.. Haarscherp in alle resoluties en bij inzoom etc. Analytics.

Presentatievideo

Hieronder een aantal pluspunten van de interactieve plattegrond. Maar ik raad je aan zeker eerst ook even de presentatievideo hierboven te bekijken. Daarin worden een aantal mogelijkheden stap voor stap getoond en toegelicht. Aan het einde van de video heb je dan een goede impressie van enkele mogelijkheden voor interactieve beursplattegronden door Wigglepixel.

Klikken, slepen, zoomen

Klikken, Zoomen, Slepen

Op een interactieve plattegrond verwacht je tegenwoordig een aantal standaard zaken, zoals zoomen met twee vingers, slepen en klikken op stands en/of markers voor meer informatie. Maar bij deze plattegrond van Wigglepixel begint het daar pas mee.

Wigglepixel doet dit alles, in tegenstelling tot andere bedrijven/producten, niet alleen met vloeiende animaties, maar biedt nog veel meer mogelijkheden om de gebruikerservaring te vergroten en de plattegrond niet alleen eenvoudig en begrijpelijk te maken, maar tegelijkertijd ook multifunctioneel, krachtig, prettig en snel.

Routeplanner met Animatie

Twee-Kliks Routeplanner met Animatie

Met slechts twee klikken krijgt een gebruiker op de plattegrond razendsnel de snelste route te zien waarbij de gebruiker met een vloeiende animatie wordt meegenomen van een startpositie naar die ene stand.

Als je het als klant wilt kan de plattegrond bij het berekenen van de snelste route zelfs rekening houden met actuele druktes of opstoppingen op de paden.

Zoeken op de Plattegrond

Zoeken op de Plattegrond

De plattegrond is niet van papier, maar digitaal. Dus ook zoeken is mogelijk. Zo vindt een beursbezoeker snel en eenvoudig een stand, activiteit of wat je maar wilt vinden op de plattegrond.

Bij een klik op een zoekresultaat zoomt de plattegrond gelijk in naar die stand op de plattegrond en wordt daarvan de informatieve content weergegeven. Supersnel en gebruikersvriendelijk dus.

Responsive Interactieve Plattegrond

Touchscreen, Desktop, Tablet, Smartphone

De plattegrond is volledig responsive opgezet, wat inhoudt dat deze zich aanpast aan het scherm en apparaat waarop deze draait. De plattegrond maakt optimaal gebruik van de beschikbare schermruimte en draait hierdoor niet alleen goed op levensgrote touchscreens op de beurs of desktop computers bij gebruikers thuis, maar ook op tablets en smartphones van beursbezoekers.

Hiernaast kan een gebruiker met een eenvoudige klik ook nog het contentpanel waarin informatie rechts in beeld wordt getoond, bijvoorbeeld voor het tonen van standinformatie, beeldvullend maken. Door het volledige scherm te gebruiken wordt de inhoud dan altijd op de best mogelijke manier gepresenteerd.

Content Panel

Content Management Systeem met Live Preview

Als klant heb je toegang tot een gebruikersvriendelijk Content Management Systeem voor het invoeren van de content.

In het contentpanel dat de gebruiker ziet bij een klik op een stand of marker kun je als klant uiteenlopende vormen van content gemakkelijk toevoegen. Zoals...

 • Foto's
 • Teksten met opmaak en hyperlinks
 • Video's
 • Animaties
 • Andere interactieve content
 • Social media onderdelen
 • etc.

Wigglepixel maakt plattegronden volledig op maat, dus hier kan van alles aan worden toegevoegd en bijgebouwd naar wens.

Een unieke live preview laat je daarbij binnen het CMS tijdens invoer al direct zien hoe exact een gebruiker de content op de plattegrond zal gaan zien nog voordat je deze als klant publiceert.

Eindeloze Zoom

Haarscherpe Graphics, 'Eindeloze' Zoom en Vloeiende Animaties

In tegenstelling tot andere systemen, zoals Google Maps, kunnen plattegronden van Wigglepixel praktisch oneindig inzoomen met behoud van kwaliteit en altijd haarscherpe graphics.

Zoom-animaties animeren op Wigglepixel plattegronden staploos en dus volledig vloeiend, in tegenstelling tot verreweg de meeste andere bestaande systemen, waarbij je, als er al kan worden geanimeerd, tijdens of na een zoom te maken krijgt met onscherpe tot vaak zelfs blokkerige afbeeldingen en stotterende, trage overgangen.

Wigglepixel is constant aan het verbeteren en optimaliseren op het gebied van de nieuwste technieken voor de beste prestaties. En vindt het belangrijk dat de plattegrond er grafisch en wat betreft de animaties altijd goed uit ziet.

Een goede gebruikerservaring maakt een plattegrond niet alleen fijn om te gebruiken, maar is ook belangrijk voor een goed gevoel bij de gebruiker dat in alles doorwerkt en zelfs het verschil kan maken of een gebruiker de plattegrond daadwerkelijk gebruikt. Wat vooral belangrijk is bij minder technisch onderlegde bezoekers. Iets dat helaas nogal eens wordt onderschat door bedrijven.

Beurshallenoverzicht

Lagen

In tegenstelling tot een plattegrond op papier kan een interactieve plattegrond ook werken met verschillende lagen die aan- of uitgezet kunnen worden.

Zoals in dit geval bijvoorbeeld een laag met alle beurshallen, waardoor je als gebruiker snel een overzicht van alle beurshallen tevoorschijn tovert die je als beursbezoeker de gelegenheid geeft om met een enkele klik in te zoomen op een hal en die verder te verkennen.

Legenda

Alleen zien wat je wilt zien

Voor beursbezoekers is het fijn om niet een plattegrond op papier te krijgen die vol staat met informatie, bonte kleurtjes en teksten, waardoor ze door de bomen het bos niet meer zien. Het is prettig om zelf te kunnen bepalen wat je wel en niet wilt zien op de plattegrond.

Naast het werken met lagen, een zoekfunctie, content die alleen tevoorschijn komt wanneer nodig en markers die automatisch worden gegroepeerd als ze elkaar overlappen, zodat het nooit een rommeltje wordt, kunnen ook andere opties, zoals de legenda, worden getoond of verborgen naar wens van de gebruiker. En markergroepen onafhankelijk van elkaar aan- en uitgeschakeld worden.

Ondersteuning voor Meerdere Talen

Ondersteuning voor Meerdere Talen

Op deze plattegrond kan de beursbezoeker zelf een weergavetaal kiezen. Bij het omschakelen naar een andere taal wordt niet alleen de taal van de plattegrondinterface gewijzigd, maar wordt ook de bijbehorende, vertaalde, content getoond wanneer bijvoorbeeld wordt gezocht, of op een marker of stand wordt geklikt.

Video Content in het Content Panel

Wigglepixel levert Maatwerk

Wigglepixel maakt plattegronden volledig op maat naar jouw wensen. Die we natuurlijk eerst doorspreken in een intakegesprek, waarin echt met je wordt meegedacht in mogelijkheden.

En met maatwerk bedoel ik ook... maatwerk! Wigglepixel is niet gebonden aan bepaalde software of technieken en we spreken hier dus niet over het aanpassen van een logo alleen, of zelfs de hele layout, maar letterlijk alles kan volledig naar wens worden gebouwd.

Waarbij Wigglepixel natuurlijk ook weer niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden, maar kan putten uit jarenlange ervaring, kennis en opgebouwde technieken en in huis ontwikkelde tools op dit specialistische vlak.

Content Panel

Meer Informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem ook eens een kijkje op de expertisepagina Interactieve Plattegronden.

Heb je meer vragen of wil je graag je nieuwe project doorspreken? Neem even contact met me op om een intakegesprek in te plannen. En wie weet proosten we dan straks op het succes van jouw nieuwe project!

Tags

 •  Interactieve Beursplattegrond
 •  Interactieve Plattegrond

Gewerkt voor en samen met