omschrijving: Interactives voor blog over Color Spaces, Color Profiles en Gamma Correctie
mijn functie: Grafisch ontwerp, illustratie en development
bijzonderheden: Responsive, meertalig en haarscherp in alle resoluties, op alle apparaten.


Mengkleuren in CIExy Chromaticity Diagram

Interactive om mengkleuren in het diagram te bekijken. Blijft haarscherp in alle schermresoluties. Tip: beweeg de rondjes buiten de paardenhoef!

Klik en sleep binnen de 'paardenhoef' om lijnen te trekken en zie welke kleur ze maken bij mengen van beide uiteindes. Je kunt de uiteindes ook verplaatsen. Verander de verhouding tussen begin- en eindkleur door het middelpunt te verschuiven.


Inzicht in gamma-correctie

Een interactive waarmee je meer inzicht krijgt in het in balans krijgen van een workflow met gamma en gamma-correctie. Blijft haarscherp in alle schermresoluties.

Foto vogel van pixabay.com

Wijzig de instellingen van het gamma-circuit met de pijltjes. Kleuren grafieken rood, dan is het systeem uit balans. De foto rechts toont het verschil tussen in- en uitgang. Bij een systeem in balans zijn deze aan elkaar gelijk.


Color spaces vergelijken in een diagram

Een interactive waarmee je het bereik van enkele color spaces met elkaar kunt vergelijken en kunt ervaren hoeveel verschil er tussen verschillende color spaces bestaat.

Navigeer door color spaces met de pijltjes en vergelijk. Of ga direct naar een andere color space door op een bullet-point onderaan te klikken.


Color Banding

Een interactive waarmee je ziet wat color banding is. Blijft haarscherp in alle schermresoluties.

Verplaats de slider om het verschil te zien tussen origineel (links van de slider) en met zichtbare banding (rechts van de slider).


Wat zijn Color Spaces, Color Profiles en Gamma-Correctie?

Lees ook mijn blog over color spaces, color profiles en gamma-correctie.


Gewerkt voor en samen met