10 Redenen voor een Interactieve Plattegrond van Wigglepixel

De plattegrond kan worden geïntegreerd in je website, standalone draaien op een touchscreen, of beide

10 redenen voor een Interactieve Plattegrond van Wigglepixel

Wigglepixel is specialist in het ontwerpen en programmeren van creatieve en efficiënte maatwerk interactives en code-based animaties voor websites en touchscreens.

Conventionele plattegronden zijn statisch. Als ze eenmaal zijn gemaakt, blijven ze voor altijd hetzelfde. Een interactieve plattegrond is in plaats daarvan dynamisch en kan daarom dynamische, bewegende inhoud bevatten. De gebruikerservaring kan op maat worden gemaakt voor het apparaat en scherm van de gebruiker en ook gemakkelijk worden aangepast.

In dit blog vertel ik je meer over de voordelen van interactieve plattegronden.

Omdat we Google Maps nu wel gezien hebben

1. Omdat we Google Maps nu wel gezien hebben

Alle Google Maps en concurrenten zien er exact hetzelfde uit. Ze zijn al jaren niet meer vernieuwend en alles behalve creatief. Daarnaast loop je al snel tegen veel beperkingen aan en je wilt toch geen compromissen sluiten?

Je bedrijf verdient een unieke plattegrond

2. Je bedrijf verdient een unieke plattegrond

Je plattegrond wordt volledig op maat ontworpen en geprogrammeerd, precies zoals jij dat wilt. Er zijn virtueel geen technische of creatieve beperkingen. Fantasie is de grens. Maar dat betekent zeker niet dat Wigglepixel steeds opnieuw het wiel uitvindt. Door jarenlange ervaring, specialisatie, dagelijkse kennisuitbreiding en innovatie levert Wigglepixel hoogstaand maatwerk snel.

Een goed overzicht op iedere schermafmeting

3. Een goed overzicht op iedere schermafmeting

Interactieve Plattegronden van Wigglepixel worden altijd gebouwd met responsive en adaptive technieken. Dit houdt in dat je plattegrond op uiteenlopende schermafmetingen goed wordt weergegeven.

Of bezoekers nu kijken op een smartphone, tablet, desktopcomputer of een groot touchscreenscherm op de beurs of in een park, de plattegrond past zichzelf altijd automatisch aan voor een zo optimaal mogelijke weergave op het scherm.

De plattegrond wordt voor je gemaakt in 2D, 2.5D of 3D

4. De plattegrond wordt voor je gemaakt in 2D, 2.5D of 3D

Plattegronden kunnen worden geleverd met 2D of 3D layout/animaties, of een mix van de twee. Iedere variant heeft zo zijn eigen voordelen. Wigglepixel helpt je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw plattegrond.

Gebruikers-data komt niet op straat te liggen als jij dat niet wilt

5. Gebruikers-data komt niet op straat te liggen als jij dat niet wilt

Privacy is steeds belangrijker. Zeker met de nieuwe AVG wetgeving. Gebruik je een product als Google Maps kun je er vanuit gaan dat de data van je gebruikers in bezit komt van externe partijen. Wigglepixel maakt plattegronden met eigen technieken en is in de basis niet afhankelijk van andere partijen.

Er zijn koppelingen met andere systemen mogelijk

6. Er zijn koppelingen met andere systemen mogelijk

Omdat de plattegrond op maat wordt geprogrammeerd kunnen er verbindingen worden gemaakt met externe databronnen. Ook kunnen externe media worden verwerkt in de plattegrond, zoals YouTube video's of sociale media.

Wigglepixel kan plattegronden ook voorzien van een Content Management Systeem (CMS), zodat je zelf de plattegrond kunt configureren en aanpassen.

De plattegrond kan worden geïntegreerd in je website, standalone draaien op een touchscreen, of beide

7. De plattegrond kan worden geïntegreerd in je website, standalone draaien op een touchscreen, of beide

Wil je de plattegrond integreren op je website? Of in een losse kiosk voor bezoekers aanbieden op een festival, camping of beursvloer? Of misschien zelfs beiden?

Wigglepixel kan je interactieve plattegrond snel geschikt maken om zowel via je website online als op een touchscreen van een kiosk met of zonder internetverbinding te kunnen draaien.

Vloeiende en intuïtieve dynamische interacties en animaties

8. Vloeiende en intuïtieve dynamische interacties en animaties

Een plattegrond van Wigglepixel kan naar wens vloeiend, intuïtief, aantrekkelijk en naadloos zoomen en animeren. Maar hiernaast zijn er ook vele denkbare animaties op de plattegrond mogelijk.

Van een eenvoudige route-animatie tot een plattegrond vol met animerende onderdelen in 2D of 3D. Zoals rijdende auto's, animerende pretparkattracties, animerende bezoekers-informatie etc.

Doordat dit altijd realtime-animaties zijn kunnen deze zo worden geprogrammeerd dat ze live worden aangepast aan veranderende omstandigheden en data van alle soorten en maten, zoals het weerbericht, verkeersinformatie, sensoren, bezoekersaantallen op de beurs o.i.d..

De plattegrond kan worden gemeten via analytics en deelbaar zijn via social media

9. De plattegrond kan worden gemeten via analytics en deelbaar zijn via social media

Je wilt de plattegrond, geïntegreerd op je bedrijfswebsite, delen met de rest van de wereld via Social media en zo verkeer naar je website genereren?

Integratie met Plausible Analytics (om de privacy van je bezoekers echt te waarborgen!)? Of eventueel Google Analytics (die dat helaas 'iets' minder belangrijk vindt)? Of terugmelding naar welk ook ander trackingsysteem om interacties te kunnen meten en zo te verbeteren?

Geen probleem!

Technisch volledig geoptimaliseerd voor de beste prestaties

10. Technisch volledig geoptimaliseerd voor de beste prestaties

Een hoge laadsnelheid van je online plattegrond is essentieel. Vooral op mobiele apparaten.

Duurt laden lang of draaien animaties traag? Dan is de moderne bezoeker al snel weg. Wie wil er nu graag wachten?

Wigglepixel zorgt ervoor dat jouw plattegrond zo optimaal mogelijk presteert en heeft jarenlange ervaring in specialistische optimalisatie-technieken op gebied van interactives en online animaties.

Wil je weten waarom optimalisatie van interactives cruciaal is? Klik hier voor mijn blog erover.

Voorbeeld

Iedere 2D- of 3D-plattegrond wordt volledig op maat gebouwd. Daarom is het gewoonweg onmogelijk een enkel voorbeeld te geven dat representatief is voor alle mogelijkheden. Onderstaande video is een demonstratie van een interactieve beursplattegrond van De Vakantiebeurs op een touch screen als voorbeeld, welke je gelijk ook, aan de hand van een voice over, stap voor stap meeneemt en je een aantal mogelijkheden goed laat zien.

Demo beursplattegrond met voice over (vergeet het geluid niet aan te zetten!).
(Meer informatie over deze plattegrond vind je hier)

Meer Informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem ook eens een kijkje op de expertisepagina Interactieve Plattegronden.

Heb je meer vragen of wil je graag je nieuwe project doorspreken? Neem even contact met me op om een adviesgesprek in te plannen. En wie weet proosten we dan straks op het succes van jouw nieuwe project!

Over mij

Maarten de Haas

Sr. Front End Engineer / (Interactive) Motion Designer Wigglepixel
Maarten de Haas

Met meer dan 21 jaar ervaring ben ik als professional hartstochtelijk toegewijd aan het ontwerpen en ontwikkelen van Interactieve Plattegronden en Kerstkaarten voor Websites en Touchscreens voor bedrijven.

Voorheen ben ik ruim 13 jaar grafisch, creatief en technisch fulltime verantwoordelijk geweest voor graphics en sport- en gamesoftware-development voor veel bekende televisie-producties in binnen- en buitenland.

Ik ken de grafische en technische mogelijkheden in 2D en 3D. Maar ook de bijzonderheden van verschillende browsers en optimalisaties voor de best mogelijke online prestaties.

Ik zorg er voor dat jouw project zowel grafisch als technisch het beste resultaat oplevert, zodat jij je daarover geen zorgen hoeft te maken.

Gewerkt voor en samen met