10 Redenen om dit jaar een Interactieve Kerstkaart te sturen

Omdat een interactieve kaart gewoon veel leuker is

10 redenen om dit jaar een Interactieve Kerstkaart te sturen

Wat vliegt de tijd! Voor je het weet is het alweer kerst. Een mooie tijd. Maar veel bedrijven staan al ruim voor kerst voor lastige keuzes. Wat wordt het kerstpakket dit jaar? En wat te doen met kerstkaarten?

De 10 belangrijkste redenen op een rij om dit jaar voor een interactieve kerstkaart te gaan.

Omdat je klanten en medewerkers het verdienen

1. Omdat je klanten en medewerkers het verdienen

De meeste werkgevers begrijpen heel goed dat gewaardeerde werknemers zich extra graag en hard inzetten voor het bedrijf. Helaas lukt het door drukke schema's niet altijd deze waardering voor medewerkers en klanten ook te tonen.

Kerst is een uitgelezen kans om jouw mensen eens goed te verrassen en bedanken. Een mooie op maat gemaakte interactieve kaart is speciaal, authentiek en indrukwekkend. Door de zorg die erin is gestoken, komt je waardering zeker over. En je kunt er ook nog eens een mooie boodschap in verwerken. Wedden dat jouw medewerkers en relaties straks met nog meer plezier en tevredenheid met je samenwerken?!

Omdat jouw kaart het gesprek bij de koffiemachine is

2. Omdat jouw kaart het gesprek bij de koffiemachine is

Mensen vinden het heerlijk om te kletsen in de koffiehoek. Liefst over iets waar ze over mee kunnen praten. En wat is er dan mooier dan dat jouw kerstkaart het gesprek van de dag is? Want dat kan zomaar gebeuren als je dit jaar met iets bijzonders komt. Met een mooi gemaakte interactieve kerstkaart maak je zeker indruk. Vooral met een vleugje humor, prachtige animaties en ludieke spelelementen.

Ik zeg maak van jouw zakelijke kerstkaart een jaarlijks evenement waar klanten en werknemers naar uitkijken! Direct of indirect vloeit dat vanzelf terug. Al is het maar door de voldoening die je haalt uit de complimenten die je opvangt vanuit de koffiehoek!

Omdat een kerstkaart het visitekaartje voor je bedrijf is

3. Omdat een kerstkaart het visitekaartje voor je bedrijf is

Originaliteit en kwaliteit werkt. En toch wordt er helaas niet altijd werk gemaakt van bedrijfs-kerstkaarten. Een gemiste kans vind ik. Je bedrijf staat waarschijnlijk voor kwaliteit en vernieuwing, dus waarom zou je dat ook niet willen uitstralen met je kerstkaart?!

Vraag een professional dit jaar eens een kaart te maken waarop geklikt en geswipet kan worden. Als de kaart de kwaliteit en sfeer van je bedrijf uitstralen is het echt een mooi visitekaartje voor je bedrijf. Maak daar gebruik van!

Omdat het beter is voor het milieu

4. Omdat het beter is voor het milieu

Je bedrijf voldoet aan alle duurzaamheids-keurmerken. Je doet zaken met partners die ook een groen label voeren. Zou het dan niet geweldig zijn als ook je kerstkaarten duurzaam zijn?

Met een interactieve kerstkaart wordt geen boom meer omgehakt. Geen oud papier meer met chloor gewassen. En de ontvangers worden ook nog eens verwend met een vrolijke interactieve ervaring. Wat wil je nog meer?

Omdat de kaart overal ter wereld bekeken kan worden

5. Omdat de kaart overal ter wereld bekeken kan worden

Een interactieve kerstkaart deel je online. Of bijvoorbeeld via een nieuwsbrief. De kaart is met een klik overal ter wereld te beleven. Of de ontvanger nu op een mobiel, tablet of desktop computer kijkt, met groot of klein scherm, je kaart werkt.

Een goede kaart werkt snel in alle gangbare internet-browsers en zonder plugins. Een specialist houdt daar rekening mee. Ga dus in zee met een expert, want het laatste dat je als bedrijf wilt zijn technische problemen, trage animaties of onnodige compromissen in creativiteit. Het maken van interactieve animaties is een specialisme en die is niet gelijk aan het ontwikkelen van een website of het maken van een video-animatie.

Omdat je kaart gedeeld kan worden via social media

6. Omdat je kaart gedeeld kan worden via social media

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een online kerstkaart is dat deze gedeeld kan worden via social media. Breng je kaart direct onder de aandacht via netwerken als LinkedIn, Twitter en Facebook.

De interactieve kaart gaat snel de wereld rond met jouw merk en boodschap. En het aantal kijkers van je kaart neemt al gauw exponentieel toe bij iedere keer dat deze door ontvangers wordt gedeeld. Wie weet gaat je kaart straks wel viral over het internet! Een reclame voor je merk dus van onschatbare waarde.

Omdat het bezoekers naar je website trekt

7. Omdat het bezoekers naar je website trekt

Een interactieve kaart is een geweldige manier om bezoekers naar je website te trekken. Maar zou het niet helemaal mooi zijn als deze bezoekers ook vaker terugkomen?

Een professionele maatwerk kaart wordt volledig geprogrammeerd. Daardoor werkt alles technisch goed in verschillende browsers. Maar het biedt ook vele mogelijkheden om de kaart interessant te maken voor nieuwe bezoeken. Bijvoorbeeld doordat dat er steeds iets nieuws te bekijken of spelen valt.

Omdat een interactieve kaart gewoon veel leuker is

8. Omdat een interactieve kaart gewoon veel leuker is

Een stilstaande kaart kun je bekijken en neerzetten. Een video kun je starten en stoppen. En een simpele kaart per email open je, laten we heel eerlijk zijn, eenmaal en daarna niet meer.

Met een interactieve kaart kun je daarentegen klikken, swipen, spelen en misschien zelfs een hele fantasiewereld verkennen. De kaart kan zo creatief, grafisch en technisch worden opgezet als je zelf wilt. Denk eens aan een leuk spelelement of zelfs een volledig kerstspel. Het is dynamisch en speels. Is dat niet veel leuker om te krijgen?!

Omdat je een interactieve kaart kunt personaliseren

9. Omdat je een interactieve kaart kunt personaliseren

Postkaarten, maar ook video's, zijn statisch. Eenmaal ontworpen blijven ze hetzelfde.

Een interactieve kaart is dynamisch en kan dus dynamische content bevatten. De gebruikerservaring kan worden toegespitst op het apparaat en de gebruiker. Ondanks dat de kaart naar meerdere ontvangers wordt verzonden zou iedere ontvanger toch een persoonlijke gebruikers-ervaring kunnen hebben.

Omdat je er uiteindelijk nieuwe klanten mee aantrekt

10. Omdat je er uiteindelijk nieuwe klanten mee aantrekt

Kortom, een interactieve kerstkaart gaat verder dan het overbrengen van een mooie kerstboodschap en bedankje naar je personeel en klanten. Het is een uitgelezen kans om je bedrijf te promoten, bezoekers naar je website te trekken en naamsbekendheid te creëren onder een grote doelgroep.

Een aantrekkelijke, ludieke kaart is voor nieuwe klanten een goede reden om met jou zaken te willen doen. Een goede interactieve kaart verdient zichzelf terug. Een goed begin van het nieuwe jaar!

Omdat het super hygiënisch is en je alles vanaf huis kunt doen

11. 2020 Bonus: Omdat het super hygiënisch is en je alles vanaf huis kunt doen

Tijdens de Covid19/Corona pandemie wordt door de Nederlandse overheid aangeraden zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Bij het maken van conventionele papieren kerstkaarten is dat voor bedrijven vaak lastig tot onmogelijk vanaf huis te doen. De kaarten zullen daarnaast ook ergens moeten worden gedrukt, worden beschreven en voorzien van een adres, worden gepost en worden bezorgd. De kaart wordt daarbij niet alleen door veel partijen aangeraakt, maar ook zullen deze mensen niet vanuit huis werken.

Zowel het ontwerpen, publiceren als het verspreiden van interactieve kerstkaarten gaat allemaal online en dus volledig digitaal. Alles kan op remote worden gedaan en is dus uitermate geschikt voor thuiswerk. Daarnaast komt er geen fysiek contact aan te pas en hoeft er zelfs geen drukkerij of postbode met de kaart in de weer te zijn. Een interactieve kerstkaart is dus zo hygiënisch als maar kan en ideaal in tijden van een pandemie als Covid19!

Over mij

Maarten de Haas

Sr. Front End Engineer / Motion Designer-Animator Wigglepixel
Maarten de Haas

Met meer dan 21 jaar ervaring ben ik als professional hartstochtelijk toegewijd aan het ontwerpen en ontwikkelen van Interactieve Plattegronden en Kerstkaarten voor Websites en Touchscreens voor bedrijven.

Voorheen ben ik ruim 13 jaar grafisch, creatief en technisch fulltime verantwoordelijk geweest voor graphics en sport- en gamesoftware-development voor veel bekende televisie-producties in binnen- en buitenland.

Ik ken de grafische en technische mogelijkheden in 2D en 3D. Maar ook de bijzonderheden van verschillende browsers en optimalisaties voor de best mogelijke online prestaties.

Ik zorg er voor dat jouw project zowel grafisch als technisch het beste resultaat oplevert, zodat jij je daarover geen zorgen hoeft te maken.

Gewerkt voor en samen met